2023-01-25 13:47Pressmeddelande

Mulle Meck fyller 30 år och firas på eCar Expo!

Mulle Meck har i 30 år inspirerat och fascinerat små och stora läsare med sina uppfinningar. Vi firar 30-årsjubileumet med en ny bok: MULLE MECK BYGGER EN ELBIL släpps den 3 februari på mässan eCar Expo i Stockholm. 

 

I montern kan man under hela mässperioden 3-5 februari få boken signerad av författaren George Johansson och illustratören Jens Ahlbom. Mulle Mecks monter är varm, välkomnande och barnvänlig med roliga aktiviteter för barnen.

 

Mulle tittar tankfullt på sin gamla gula bil. En gång körde han och Buffa till vägs ände. Men nu är bensintanken tom och skavanker, repor och rost härjar i den gula lacken. Men så får Mulle en snilleblixt! Elektricitet, förstås! Elbil! Det ska Mulle bygga. Inga avgaser och tyst och mjuk att åka med. Men hur ska han komma i gång med bygget? Vilken tur att Gårdån van Gågg, Figge Ferrum, Daisy Diesel och Doris Digital kan hjälpa honom att förverkliga sin dröm. Och yrhättan Veronika Wallmark har förstås en nyckelroll!

 

Mulle Meck värnar om alla, vänner djur och natur. Så självklart förstår han att han måste använda sin klurighet för att bygga en ny och utsläppsfri bil! Boken innehåller fakta om hur en elbil funkar. Inklusive mini-el-lära. En så lättfattlig bok att även vuxna förstår!

 

”Mulle Meck bygger en elbil är en kärleksfull hyllning till bilens tekniska utveckling.” Lektör Staffan Engstrand, BTJ-häfte nr 2, 2023.

 

TITEL                        MULLE MERCK BYGGER EN ELBIL

FÖRFATTARE           George Johansson   

ILLUSTRATÖR         Jens Ahlbom                                             

FORMAT, BAND       210 x 255 mm, inb, färgill.                        

OMFÅNG                   40 sidor                    

CA-PRIS                     203 kr                      

ISBN                           978-91-502-2488-7                                  

UTGIVNING              februari 2023

 

berghsforlag.se

mullemeck.se

ecarexpo.se


Om Berghs Förlag

Berghs Förlag är ett fristående förlag med en kvalitetsinriktad utgivning för barn och unga. Vi ger ut allt från pekböcker för de allra minsta till kapitelböcker för bokslukare. Smarta faktaböcker samsas med roliga bilderböcker och lättlästa vardagsäventyr. Fantasy och klassiska äventyrsberättelser står sida vid sida med kärleksromaner.