2022-09-23 12:49Pressmeddelande

Hälsningar från Bokmässan!

Andra dagen av Bokmässan i Göteborg, som vi har längtat! Kom förbi vår monter B09:28 och spana in våra höstnyheter. Det blir äventyr i rymden och dinosauriegalor med prisutdelning. Dessutom är Mulle Meck och Buffa tillbaka i två böcker med hög igenkänning!


Mulle Meck och Buffa är tillbaka! 

En ny dag. I köket kokar Mulle Meck kaffe. Buffa stäcker ut en tass, en till tass och en tass till sedan öppnar hon ögonen. Mulle Meck vakna är en bok för de allra yngsta med lagom mycket text och tydliga, varma bilder av George Johansson och Jens Ahlbom.

Buffa vill inte gå och lägga sig, än. Men husse Mulle är trött. Han bäddar i korgen och i sängen och släcker alla lamporna. Buffa ska bara leka lite till, men hon gäspar stort. Till slut är det ändå skönt att krypa ihop och somna i korgen.


Dinosaurier på gala

Dra undan ridån, det är gala! I den här boken delas det ut priser till några alldeles särskilt fantastiska dinosaurier. Pris för det största bettet, den längsta halsen och mycket mer kommer att delas ut och vi får möta både bekanta ansikten, och andra inte lika välkända dinosaurier. Det finns mycket att förundras över hos den absoluta dinosaurie-eliten! Välkommen!


Give me some space

Kanske är vi människor inte ensamma bland stjärnorna trots allt! Den älskade serien Lätta fakta är tillbaks med en spännande, faktaspäckad och tankeväckande bok av författaren och filosofen Peter Ekberg med humoristiska illustrationer av Kjell Thorsson. 

 Äntligen är andra delen i Space Wars här. Harry och Ava bor på rymdstationen Avantien1 och har precis återhämtat sig efter att ha räddat rymdstationen från en robotdrake som höll på att förgöra dem. Plötsligt väntar en ny utmaning och Avantien1 är återigen i fara. Kan Harry och Ava rädda dem? En äventyrsbok för slukaråldern av Adam Blade.


Händer på Bokmässan


Vill du veta mer om oss? Kolla in vår hemsida och följ oss gärna på instagram och facebook! Meddela oss om ni inte längre önskar få våra nyhetsbrev.

 


Om Berghs Förlag

Berghs Förlag är ett fristående förlag med en kvalitetsinriktad utgivning för barn och unga. Vi ger ut allt från pekböcker för de allra minsta till kapitelböcker för bokslukare. Smarta faktaböcker samsas med roliga bilderböcker och lättlästa vardagsäventyr. Fantasy och klassiska äventyrsberättelser står sida vid sida med kärleksromaner.