2022-08-19 12:47Nyheter

Välkommen till Berghs första nyhetsbrev!

Vi har fyllt på med mysiga böcker om känslor, fartiga äventyrsberättelser laddade med fakta och böcker som får det att riktigt krypa i kroppen. Dessutom fyller Stockholms bokbord 30 år och vi ska såklart vara med och fira!

Mysig småbarnsbok om känslor

Fundera över känslor tillsammans med Grodan. Charmig bok som inspirerar till viktiga och roliga samtal med små barn, perfekt till förskolan!


Härliga bilderböcker om rädslor och längtan

Sigge älskar hundar, alla hundar! På väg till morfar cyklar han och mamma förbi en vallhund, en ledarhund och hundar som tränar agility. Och när de kommer fram till morfar så har han en överraskning åt Sigge. Mysig bilderbok att läsa tillsammans!

Simon bryter armen när han gör ett riktigt snyggt mål på skolgården. Klasskompisarna blir bekymrade. De berättar gärna och detaljerat för Simon om exakt HUR ont det gör när doktorn ska fixa till en bruten arm. Älskade kaninen Simon är tillbaks i en fartfylld berättelse med hög igenkänning. Från författaren som vann Förskolebarnens litteraturpris 2022! 


Spännande fakta varvas med äventyr för bokslukaråldern!

Äntligen är den andra delen i serien Stomseglarna här! Den här gången bär det av till Amazonas regnskog där Max och Sofia får i uppdrag att rädda den 
scharlakansröda aran. En fartfylld äventyrsserie, perfekt för barn som just knäckt läskoden och brinner för djur, natur och vår miljö.

Jamie och Tess är medlemmar i Dinosaurieklubben ett nätverk av barn runt om i världen som delar med sig av dinosauriekunskap. En nervkittlande berättelse från en dold värld, kompletterad med fakta. Perfekt för högläsning!

Den älskade Lätta fakta-serien fortsätter att växa. Här med en mysig och spännande faktabok om sengångare. 


Rysare för högstadieåldern!

Vad gjorde en liten flicka på kyrkogården mitt i natten – och varför hade hon en get i koppel? Och vad hände egentligen med Rasmus som bodde hos Emmy förra sommaren? Magnus Nordin är tillbaka med en bladvändarthriller som ger rysningar, utmärkt bok för tonåringen.


Stockholms bokbord fyller 30 år!

Kom och spana in Stockholms längsta bokbord. Den 21: a augusti hittar ni oss och massa Berghsböcker på Drottninggatan. Och kl. 16.00 på barnscenen kan ni lyssna på Milena Bergquist och Johanna Magoria när de pratar om nya boken Nikko Nattflygare och Vilda Barbro och varför det är så viktigt att ta hand om vår jord och våra insekter. 


Vill du veta mer om oss? Kolla in vår hemsida och följ oss gärna på instagram och facebook! Meddela oss om ni inte längre önskar få våra nyhetsbrev.

 


Om Berghs Förlag

Berghs Förlag är ett fristående förlag med en kvalitetsinriktad utgivning för barn och unga. Vi ger ut allt från pekböcker för de allra minsta till kapitelböcker för bokslukare. Smarta faktaböcker samsas med roliga bilderböcker och lättlästa vardagsäventyr. Fantasy och klassiska äventyrsberättelser står sida vid sida med kärleksromaner.